Sürdürülebilir Gıda Üretimi
Alarko Tarım Grubu olarak sürdürülebilir tarımı destekleyen, gıda güvenliğini artıran ve tarımsal üretimde ekonomik ve toplumsal kalkınmayı hedefleyen uygulamalarımızla BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında 2. hedef olan “Açlığa Son” hedefi doğrultusunda çalışıyoruz. Yıl boyu sürdürülebilir üretim yaparak mevsimsel gıda arzındaki dalgalanmaları minimize ediyoruz. Geleneksel tarıma kıyasla daha az su tüketimiyle daha yüksek verim elde ederek gıda üretimini optimize ediyoruz. Tohum ıslahı ve yetiştiriciliği faaliyetlerimizle kuraklık, tuzluluk ve sıcaklık gibi iklim değişikliği kaynaklı zorluklara dayanıklı tarım ürünleri geliştiriyoruz.
Daha Fazla...
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Alarko Tarım Grubu olarak tüm faaliyet alanlarımızda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve %70’in üzerinde kadın istihdam oranımızla BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından Eşitsizliklerin Azaltılması hedefine katkıda bulunuyoruz. İstihdam politikalarımız ve yatırım stratejilerimizle kadınların iş gücüne katılımını artırıyor, ekonomik fırsatları kırsal bölgelerde genişleterek bölgesel kalkınmaya destek oluyoruz. Böylece ekonomik, sosyal ve toplumsal cinsiyet tabanlı eşitsizliklerin azaltılmasına katkı sunuyoruz.
Daha Fazla...
Bitki Zararlıları ile Entegre Mücadele
Bitki korumaya dair tarımsal üretim esnasında ortaya çıkan sorunlar; insan ve diğer canlıların sağlığını olumsuz etkiliyor; aynı zamanda verim ve kalite parametrelerinde negatif etkiler yaratarak ekonomik zarara sebep olmaktadır. Dolayısıyla konuyu “zararlı yönetimi” çerçevesinin ötesine geçerek ele almak, tarımda bütünsel bir yaklaşım geliştirmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu gerekçeler, pestisit kullanımının sınırlandırılmasına ve kimyasal içermeyen alternatif ve bütünleşik mücadele yöntemlerinin ön plana çıkmasına vesile olmuştur. Bu bütünlüğün bozulmaması için, tarımsal üretim sistemlerinin sürdürülebilir olması oldukça önemlidir.
Sürdürülebilir tarımda etkili zararlı yönetimi ise ancak entegre zararlı yönetimi ile mümkündür. Alarko Tarım Grubu bünyesinde modern seracılık faaliyetleri yürüten Alsera şirketi olarak; teknolojik seralarımızda hayata geçirdiğimiz “Entegre zararlı yönetimi” (Integrated Pest Management: IPM) sisteminde tüm mücadele yöntemlerini bir arada kullanıyoruz. Bu yaklaşımda öncelikli amaç; kimyasal olmayan yöntemleri tercih ederek hastalık ve zararlılarla mücadele etmek olduğundan IPM ekolojiye duyarlı bir yönetim şekli olarak öne çıkmaktadır. Hastalık ve zararlıların yönetimi en ekonomik yöntemlerle gerçekleştirilirken, insanlar, diğer canlılar ve çevre açısından oluşabilecek negatif durumlar sıfırlanmakta ya da minimize edilmektedir. Entegre zararlı yönetiminde zararlıyı iyi tanımak, biyolojik dönemleri ve alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olmak ve zarar oluşmadan önce hayata geçirilecek basit tedbirler almak, mücadeleyi çok daha kolay, ekonomik ve çevreye etkisi minimal hale getirmektedir.
Daha Fazla...